Manga biblioteka

Sakura biblioteka

Biblioteka društva Sakurabana postoji od januara 2010. godine. Osnovana je uz napore upravnog odbora društva čiji su članovi donirali određeni broj naslova iz lične kolekcije. Ubrzo nakon otvaranja iste, u susret Sakurabani je izašla i Ambasada Japana koja je takođe donirala desetine mangi i knjiga. Kolekciju je tokom prve godine dopunila i izdavačka kuća Algoritam medija, velikom donacijom manga naslova na hrvatskom jeziku. Od 2018. godine je odlučeno da se biblioteka obogati i sa stripovima iz Evrope, Amerike i drugih Azijskih zemalja.

Manga biblioteka radi u okviru društva Sakurabana, i jedinstvena je biblioteka tog tipa na Balkanu. Cilj ovog projekta je da članove društva upozna sa strip kulturom modernog Japana i celog sveta.

Svi članovi udruženja koji imaju uplaćenu članarinu mogu u klubu Sakurabana da ih čitaju na licu mesta. Detaljnije informacije o članarinama možete naći ovde: https://www.sakurabana.rs/clanstvo/

Biblioteka udruženja Sakurabana se nalazi u našem klubu na drugom spratu Doma omladine Beograda,a radno vreme je od 16-21h, svakog dana osim petka.

Pravila korišćenja manga biblioteke možete naći ovde >Pravilnik biblioteke drustva Sakurabana< Obavezno pročitati!

Biblioteka trenutno broji preko 500 naslova, od kojih je većina na engleskom jeziku, nekolicina na srpskom i hrvatskom jeziku, a posedujemo i naslove koji su na japanskom. Konstantno radimo na tome da se broj naslova poveća, a ukoliko imate neku primedbu, predlog ili sugestiju u vezi sa radom manga biblioteke možete je poslati na e-mail: bojan.vukadinovic@sakurabana.info .

Spisak naslova i detalje o mangama koje imamo možete naći OVDE.

Donacije stripova:

Ukoliko imate stripove koje više nemate gde da držite ili prosto želite da pomognete da se proširi ponuda naše biblioteke, dobrodošli ste da ih donirate klubu.

Imajte na umu da stripovi u mekom povezu (tankse svezke) ne držimo u biblioteci. Drugo na šta treba obratiti pažnju je da budu na nekom od sledećih jezika: srpski, hrvatski, engleski. Poslednji preduslov za primanje donacija je stanje u kom su doneti naslovi.

Zahvalni smo svima koji putem donacije žele da podrže rad kluba i biblioteke i za uzvrat smo u mogućnosti da ponudimo besplatnu članarinu onome ko uputi donaciju.