Japanizam 2017 – Konkursi

Ove godine će biti jubilarni deseti Japanizam koji udruženje Sakurabana organizuje do sada. Od prve do ove konvencije se mnogo toga promenilo, unapredilo, ali i poraslo. Došli smo do toga da u Beogradu okupljamo svake godine mnoštvo posetilaca iz zemlje, ali i celog regionia. Tokom četiri dana konvencija beleži posetu od nešto više od 8000 ljudi, što je impozantna cifra za jedan ovakav događaj na Balkanu.

Trenutno su raspisani svi konkursi, tako da možete da se prijavite za ono što Vas interesuje:

 • Konkurs za izložbu radova – LINK (kliknite na link za više informacija)

  Kao i svake godine na Japanizmu ćemo imati izložbu radova koje su poslali umetnici iz Srbije, ali i regiona. Pokažite svoje crtačko umeće, budite kreativni i učinite izložbu još interesantnijom.
  TEME:
  – Glavna tema: “Proslava”
  – Slobodna tema

 • Konkurs za modne dizajnere – LINK (kliknite na link za više informacija)

  Već je poznata tradicija da se na otvaranju konvencije održi i modna revija. Iskoristite priliku da pred mladim ljudima pokažete svoje kreacije i predstavite se u najboljem svetlu. Više informacija o konkursu možete naći OVDE.

 • Konkurs za prodajni sajam – LINK – (kliknite na link za više informacija)

  Nezaobilazan deo svakog Japanizma je upravo Sajamski deo. Već je postalo uobičajeno da posetoci mesecima unazad skupljaju parice kako bi na jednom mestu kupili sve one drangulije koje je inače teško naći u prodaji. Ako pravite svoj nakit, izdavač ste, ili pak prodajete igračke i sličnu robu, slobodno se prijavite.

 • Prijave za kosplej takmičenje – LINK – (kliknite na link za više informacija)

  Na prvom Japanizmu 2008. godine je organizovan i prvi kosplej u Srbiji, pod tim nazivom. Tada je to bilo potpuno neistraženo polje i iznenadio nas je odziv ljudi, kao i pozitivne reakcije posetilaca. Od tada se trudimo da redovno organizujemo kosplej takmičenje po svetskim standardima. Neustručavajte se i prijavite se!

 • Konkurs za izvođače – LINK – (kliknite na link za više informacija)

  Ako volite Japan, a imate talenat, dobro pevate ili plešete, zašto to ne biste i pokazali pred publikom na Japanizmu? Odvojili smo malo vremena za sve Vas koji želite da podelite svoju kreativnost sa publikom. Prijavite se!

 • Prijave za volontiranje – LINK – (kliknite na link za više informacija)

  Ako želite da pomognete u organizaciji konvencije Japanizam i da se osetite kao deo tima koji je uradio nešto veliko, slobodno se prijavite na konkursu za volontere.

 • Konkurs za Vaše programe – LINK – (konkurs je završen)

  Želite da ispričate nekome zašto je određeni naslov vredan praćenja? Želite da održite radionicu na Japanizmu? Voleli biste da napravite nezaboravno takmičenje?
  Omogući smo Vama da prijavite program koji biste vodili u okviru konvencije. Ne ustručavajte se i slobodno prijavite VAŠ program!