Gledamo zajedno „Natsume’s Book of Friends the Movie Ephemeral Bond“

Gledamo zajedno

„Natsume’s Book of Friends the Movie Ephemeral Bond“

Natsume’s Book of Friends the Movie Ephemeral Bond

Došlo je vreme da se polako vraćamo normalnom životu, tako da ponovo krećemo sa aktivnostima u klubu svakog petka. Za početak, krećemo sa projekcijom filma „Natsume’s Book of Friends the Movie Ephemeral Bond“ koji je idealan za one koji se prvi put susreću sa ovim đosei naslovom, ali je i poslastica za one koji vole Nacumea i njegovog mačora Madaru.

 

Sinopsis:

Takaši Nacume od malena može da vidi ono što ljudi obično zovu duhovima. Od svoje bake, Nacume Reiko, nasledio je Knjigu prijatelja u kojoj se nalaze imena duhova koje je ona tokom svog života izazvala i pobedila. Onaj ko poseduje ime duha iz te knjige je u stanju da ga prizove i izdaje mu naređenja. U svetu duhova takav predmet predstavlja nešto što mnogi žele, tako da Takašija neretko posećuju duhovi koji žele Knjigu za sebe, ili pak žele da dobiju svoje ime nazad kako bi bili slobodni. Uz njega je stalno duh Madara, koji je izabrao da bude vidljiv ljudima u obliku debele mačke, koji je samoprozvani čuvar Nacumea i Knjige prijatelja.

U ovom filmu Nacume upoznaje duha koji je isuviše stidljiv da bi se šetao na otvorenom pa se krije u senkama i kreće kroz zidove. Ubrzo potom susreće se sa poznanikom iz osnovne škole, Jukijem, i to mu vraća neka bolna sećanja… Potom ga, Toko, njegova starateljka, moli da u obližnji grad vrati neke stvari njenoj poznanici, a na povratku odatle primećuje duha koji luta gradom, dok je Madara u šumi pokupio semenje koje sutradan izrasta ispred Nacumeove kuće. Proždrljivi Madara je odlučio da pojede voćke koje su izrasle na drvetu i zbog toga debeli mačak biva pretvoren u tri bucmasta mačeta. Takaši potom odlučuje da se vrati u obližnji grad i reši misteriju duhovnog drveta, ali kakve je sreće, tamo ga čeka još nevolja i problema…

 

Prijavite se da dolazite:

Kako bismo se zaštitili od virusa, neophodno je da ograničimo broj mesta na događajima u klubu. Imajte na umu da je neophodno da ponesete masku i da po ulasku u klub dezinfikujete ruke.

 

Ukratko:

  • Gledamo zajedno „Natsume’s Book of Friends the Movie Ephemeral Bond“
  • Klub Sakurabana — Dom omladine Beograda (Makedonska 22) 2. sprat
  • Petak, 22. maj, 2020. od 18h
  • Ulaz je besplatan
  • Film je titlovan na srpski jezik, audio je na japanskom

Kako doći do kluba Sakurabana:

 

Bojan Vukadinović

Predsednik udruženja Sakurabana.