Gledamo zajedno „Promare“

Nove aktivnosti u klubu počinjemo projekcijom filma „Promare“, koji se sveže-titlovano, premijerno prikazuje kod nas. U pitanju je film iz 2019. godine iza kojeg stoje studio Trigger i XFLAG. Za režiju je zaslužan Imaiši Hirojuki, a za scenario Nakašima Kazuki, koje neki od vas sigurno znaju po drugim, verovatno najpoznatijim ostvarenjima nastalim u okviru studija Trigger, „Tengen Toppa Gurren Lagann“ i „Kill la Kill“. Film odiše istom sjajnom energijom, akcijom i blistavim bojama na koje ste navikli kod prethodna dva ostvarenja.

Trideset godina pre odigravanja radnje filma dogodilo se Paljenje – iznenadna mutacija koja čini da pojedini ljudi budu prvo spontano zapaljeni, a potom i dobiju sposobnost da kontrolišu plamen. Međutim, mutacija je bila toliko nekontrolisana da je polovina planete bila spaljena.

Danas u samostalnom gradu-republici, Promepolisu, imamo naciju koja se bori protiv Paljenika i pokušava da nađe način da planetu ponovo učini bezbednim mestom za ljude. Nažalost, sreću im kvarte teroristi Paljenika nazvani Besne paljevine čiji je vođa Lio Fotia. Srećom, tu je grupa hrabrih Spasilaca od Paljenja u kojoj se nalazi i naš naloženi junak Galo Timos koji je hrabar koliko je i tupav.

Neizbežni susret Lioa i Galoa dovodi do preispitivanja svega onog u šta celo čovečanstvo veruje da je istina, i pokazuje nam da svaka priča ima dva lica.

Pre filma ćemo imati kratku diskusiju, a takođe ćemo pustiti dve epizode koje prethode filmu, tako da će celokupna projekcija trajati dva sata i deset minuta.

 

Gledamo zajedno „Promare“

GDE: Radionica Sakurabana — Dom omladine Beograda (Makedonska 22) 2. sprat

DATUM: Petak, 28. februar

VREME: 18h

KOLIKO: ulaz besplatan

Napomena da su titlovi na srpskom

Video sa objašnjenjem kako da se dođe do kluba: