Chibicon 2019 – Cosplay Dating Quiz 4 pravila i prijave

Pravila

 

Kostimi za kosplej mogu biti stari, novi, kupljeni, napravljeni, pozajmljeni, a likovi mogu biti iz bilo koje franšize, stripa, serije, mange, video igre itd.

Kviz je smišljen po principu dating igre. Učestvuje tri kosplejera i jedan dobrovoljac iz publike koji želi da ide na „sudar“ sa jednim od kosplejera. Između dobrovoljca i kosplejera je pano da se ne bi videli.

Dobrovoljac pita kosplejere pitanja o njihovom životu, hobijima, željama, snovima, omiljenim bojama i slično. Dobrovoljac je jedini koji pita pitanja koje smišlja na licu mesta, dok kosplejeri moraju da odgovore najbolje što mogu in-character. Za svaku rundu kosplejerima koji odgovaraju na pitanja će biti dodeljen broj od 1 do 3 na osnovu kojeg će im se dobrovoljac obraćati i postavljati pitanja. Dobrovoljac ne sme da pita za identitet lika, a kosplejeri moraju da izbegavaju previše očigledne odgovore koji bi odali koji su lik, ili čak, ako je moguće, i iz kog animea/serije/filma/knjige potiču. Na osnovu odgovora, dobrovoljac na kraju bira sa kojim likom bi izašao na „sudar“. U slučaju da se oda identitet lika, nije bitno. Igra se nastavlja.

Pored kosplejera i dobrovoljaca biće dvoje voditelja koji će voditi program. Jedna runda igre će trajati između 15 i 25 minuta, u zavisnosti od broja prijavljenih igrača. Najverovatnije će svi prijavljeni moći da učestvuju, ali u slučaju da se ipak prijavi previše ljudi, igrači će biti birani žrebom, a kosplejeri koji nisu učestvovali prošle godine će imati prednost. Izabrani igrači će u sredu, 30.1. putem mejla dobiti instrukcije u koliko sati tačno da dođu na kviz. Takođe će imati besplatan ulaz na Chibicon 2019 na dan održavanja takmičenja, u petak 1. februara. Igrači koji ne prođu dalje će dobiti mejl sa informacijom da nisu prošli.

Cilj igre je da se zabave publika i igrači,  kao i to da kosplejeri dobiju priliku da igraju svog lika.

 

Prijave traju do srede, 30.1.

 

Sva pitanja možete poslati na adresu:

sakurabanacosplaydatingquiz@yahoo.com