Veče društvenih igara 10 – „Gloom“ i „Smallworld“

Pravo je vreme za još jedno veče društvenih igara u Sakurabani! Pošto su zimski praznici u punom jeku, kao mali predah između prežderavanja igraćemo u subotu, 5. januara. Zbog nove godine i svega prethodno spomenutog, ovaj put ćemo se opustiti uz par naših omiljenih igara koje smo već igrali zajedno, „Gloom“ i „Smallworld“.

Sa kim bolje provesti praznike nego sa svojom (omiljenom) porodicom u igri „Gloom“? Za neupućene, u pitanju je simpatična tragikomična kartična igra gde svaki igrač dobija jednu od četiri porodice, a cilj igre je da svakom članu svoje porodice život učinite što nesrećnijim pre nego što ga snađe tragična, a često i tragikomična, smrt.

„Small world“ je igra smeštena u komičnom svetu epske fantastike u kojoj svaki igrač kontroliše par rasa u, kako to ime sugeriše, svetu koji je previše mali za sve njih. Igrači moraju dati sve od sebe da osvoje što više teritorija i sa lica zemlje izbrišu protivničke vilenjake, patuljke, ili druge neobične vrste, a igra će ih navesti da često biraju koju od svojih rasa žele da sačuvaju nauštrb druge. U igri postoji čak četrnaest fantastičnih rasa sa jedinstvenim moćima, a na igračima je da saznaju koje kombinacije najbolje funkcionišu.

 

GDE: Radionica Sakurabana – Dom omladine Beograda (Makedonska 22) 2. sprat
DATUM: Subota, 5. januar (Nove 2019. godine! Woooo!)

VREME: 19h
KOLIKO: Jedno piće u klubu