Gledamo zajedno „Seven deadly sins” epizode 7-12

„Seven deadly sins“ je popularna anime adapatacija istoimene mange koju je 2012. godine počeo da piše i ilustruje Suzuki Nakaba.

Radnja je smeštena u fiktivnoj srednjovekovnoj zemlji „Britanija“ (Svaka sličnost je verovatno namerna) u kojoj je grupa legendarnih vitezova, nazvani „Seven deadly sins“ proterana nakon što su optuženi za pokušaj preuzimanja vlasti. Navodno ih je pobedila druga grupa vitezova, poznati jednostavno kao „Sveti vitezovi“. Deset godina kasnije, grupa vitezova koja je ranije odbranila kraljevsku porodicu je svrgava i Sveti vitezovi postaju tiranični vladari kraljevstva. Princeza iz kraljevske porodice zatim mora krenuti na put ne bi li pronašla i unajmila legendarne „Seven deadly sins“.

Priča je svojevrsna parodija žanra epske fantastike u koju su umešane različite mitologije i priče evropskog sredjeg veka, biblijski elementi, kao i arturijanske legende, dok imenjaci često ispoljavaju neočekivane karakteristike u odnosu na svoje poznate, tradicionalnije verzije, pa tako i „Sedam smrtnih grehova“ postaju junaci.

Pošto serija ima 24 epizode, biće podeljena na četiri projekcije.

 

 

Gledamo zajedno „Seven deadly sins” epizode 7-12

GDE: Radionica Sakurabana — Dom omladine Beograda (Makedonska 22) 2. sprat

DATUM: Četvrtak, 30. avgust

VREME: 18-21h

KOLIKO: 50 rsd