Japanizam 2017 – Konkurs za modne dizajnere

Japanizam 2017 – Konkurs za modne dizajnere

Društvo „Sakurabana“ raspisuje konkurs za modne dizajnere povodom učešća na reviji prilikom ceremonije otvaranja konvencije „Japanizam 2017“, tokom juna 2017-te godine, u Velikoj sali Doma omladine Beograd.

Opis konkursa:
-Ukoliko ste modni dizajner, i izrađujete kreacije inspirisane japanskom tradicionalnom ili uličnom modom, imate šansu da svoje kreacije pokažete pred publikom u Velikoj sali Doma omladine Beograd. Vaše kreacije mogu biti inspirisane tradicionalnom nošnjom Japana, transponovanom u sadašnju nosivu odeću, ili pak odeću visoke mode. Takođe možete možete predstaviti odevne kombinacije i aksesoare inspirisane uličnim stilovima poput pank, gotik, lolita, visual kei, dekora, ganguro, kao i mnogim drugim stilovima sa ulica Tokija.
Vaše kreacije pored odevnih predmeta, mogu biti nakit, aksesoari, cipele i dr.

Uslovi konkursa:
-Na konkurs se mogu prijaviti svi kreatori bez obzira da li se dizajniranjem bave profesionalno, ili iz hobija. Za prijavu na konkurs je potrebno poslati do 6 skica (ukoliko je kolekcija tek u izradi), ili 6 fotografija gotovih modela (ukoliko su predmeti vaše kolekcije već izrađeni u prethodnom periodu) , kao i par rečenica teksta o izvoru inspiracije za Vašu kolekciju na e-mail adresu: mistiqarts@gmail.com
-Svaki dizajner je u obavezi da sebi obezbedi manekenke, cipele, šminku i opremu za pripremanje frizura.
-Svaki dizajner treba u skladu sa pričom svoje kolekcije da obuči svoje manekenke na koji način će hodati binom, ili da ih pripreme za performans kakav žele da izvedu, grupni performans će biti pripreman uz nadzor organizatora modne revije
-Modna revija je grupnog karaktera, sve kolekcije će biti prikazane zajedno tokom trajanja događaja. Reviju će pratiti jedna japanska pesma koju će odabrati organizatori revije društva „Sakurabana“, koja će biti predata dizajnerima na vreme da obuče manekene.
-Dizajneri će dobiti komforne prostorije za rad tokom trajanja otvaranja festivala, a samu reviju će uveličati gosti iz Ambasade Japana u Beogradu.

Rok za prijavu na konkurs:
Konkurs je otvoren za prijave do 31-og maja 2017. godine. Preporučuje se da do tog datuma sve modne kolekcije i odevne kombinacije budu gotove za nošenje.
Naknadne prijave nećemo prihvatati.

Bojan Vukadinović

Predsednik udruženja Sakurabana.