Škola „fighting“ igara

Već je uobičajeno da Sakurabana održava turnire u video igrama, i to ćemo nastaviti da radimo. Međutim primetili smo da se na turnirima često u finalnim mečima iz različitih igara nađu iste poznate face. Zašto?
Ti igrači su uložili svoje vreme i trud u te video igre. Oni su ih prihvatili ih kao sport, posao ili čak samo kao nesto za gubljenje vremena. Da bi se ostvario neki rezultat na takmičenju neophodno je posedovati znanje i uložiti mnogo truda.

Kako bismo podstakli taj duh u okviru Sakurabane će u Domu omladine Beograda (2 sprat, ulaz iz Makedonske) svake subote da se održava Škola „fighting“ igara. Cilj je da se svima pruži šansa da napreduju, bilo neko ko već zna po nešto a želi još da usavrši svoje znanje ili neko ko želi od početka da krene. U svakom slučaju, ne treba bilo koga biti sramota da dođe. Naš i vaš cilj je napredak i sticanje novih veština.

Na okupu će uvek biti ljudi koji će vam pomoći i pokušati da vas nauče, ali svi moramo biti svesni da napredak ne dolazi preko noći i da treba vremena za napredak. Ne treba vas biti sramota, ma koliki bio vaš skill, biće vam posvećeno vreme. Cilj nam je da se na ovom mestu ostvari makar mali napredak koji može da omogući dalji razvoj veština.

Glavne igre na kojima ćemo raditi u školi su:
1. Tekken Tag 2 Tournament
2. Street Fighter 5
3. Mortal Kombat X

Ako bude zainteresovanih kasnije bismo mogli da uključimo i ove igre: Guilty Gear Xrd, King of Fighters 15 i dr.

Škola „fighting“ igara će se održavati svake subote, termin traje od 18:00-22:30 časa.

ŠTA: Škola Fighting Igara
GDE: Klub Sakurabana, Dom omladine Beograda, 2 sprat
KAD: Svake subote, 18:00-22:30

Bojan Vukadinović

Predsednik udruženja Sakurabana.