Vreme je da se odužimo Japanu

Došlo je vreme da i mi pomognemo narodu Japana koliko možemo u ovim teškim vremenima. Znamo da smo mi ekonomski daleko slabija zemlja od Japana, ali smo vođeni idejom da je pomoć, ma koliko mala bila, dobrodošla u ovakvim situacijama.

Beograd, građani i druge organizacije:
I građani su spremni da se samoorganizuju i pomognu narodu Japana, pa će tako u subotu, 19. marta, na Trgu republike, sa početkom u 14 časova, biti održan skup na kome će se prikupljati novčana pomoć za Japan koja će biti uplaćena na račun Crvenog krsta.

Svi zainteresovani pozvani su da dođu na skup u crvenim ili belim majicama, kako bi svojim telima formirali japansku zastavu.

Na skupu će biti organizovano i crtanje manga portreta i izrada hiljadu ždralova, kao simboličan čin koji je u skladu sa japanskim verovanjem da će se onome ko napravi hiljadu papirnih ždralova ispuniti želja.

Najbrži načini da pomognete:

Uplata donacija na račun Crvneog krsta:
Privrednа bаnkа а.d. Beogrаd
br. 255-0013100104000-04
sа nаznаkom „Pomoć stаnovništvu Jаpаnа”

Pošaljite 2001 SMS:
Akcija u kojoj učestvuju sve mobilne mreže u Srbiji. Dovoljno je da pošaljete sms poruku na ” 2001 ” i tako ćete pomoći narodu Japana sa 50 din. (PDV na slanje ovih poruka se ne naplaćuje)

Bojan Vukadinović

Predsednik udruženja Sakurabana.