Manga biblioteka

MANGA BIBLIOTEKA

Manga biblioteka društva Sakurabana postoji od januara 2010. godine. Osnovana je uz napore upravnog odbora društva čiji su članovi donirali određeni broj naslova iz lične kolekcije. Ubrzo nakon otvaranja iste, u susret Sakurabani je izašla i Ambasada Japana koja je takođe donirala desetine mangi i knjiga. Kolekciju je tokom prve godine dopunila i izdavačka kuća Algoritam medija, velikom donacijom manga naslova na hrvatskom jeziku.

Manga biblioteka radi u okviru društva Sakurabana, i jedinstvena je biblioteka tog tipa na Balkanu. Biblioteka ima za cilj da članove društva upozna sa strip kulturom modernog Japana.

Svi članovi udruženja koji imaju uplaćenu članarinu mogu da iznajmljuju mange, ili da ih čitaju na licu mesta. (detaljnije informacije o članarinama možete naći ovde: http://www.sakurabana.rs/clanstvo/)

U okviru Doma omladine Beograda se nalazi biblioteka odakle možete svakog dana od 17h do 21h da iznajmite mangu.

Pravila korišćenja manga biblioteke možete naći ovde.

Pravilnik biblioteke drustva Sakurabana

Biblioteka trenutno broji preko 500 naslova, od kojih je većina na engleskom jeziku, nekolicina na srpskom i hrvatskom jeziku, a posedujemo i naslove koji su na japanskom. Konstantno radimo na tome da se broj naslova poveća, a ukoliko imate neku primedbu, predlog ili sugestiju u vezi sa radom manga biblioteke možete je poslati na e-mail: sakurabanabeograd@gmail.com .

Spisak naslova i detalje o mangama koje imamo možete naći ona on-line biblioteci: https://sakurabanabiblioteka.librarika.com/

Brza pretraga naslova: